SS Rotterdam
Europa, Nederland, Weekend weg

Weekendje Rotterdam? Overnacht dan op het ss Rotterdam

Wij zijn fan van Rotterdam. Jip is er geboren en getogen en ik ben sinds de eerste kennismaking met Rotterdam helemaal verliefd op de stad. Ik ervaar er altijd zo’n New York vibe. Hoog tijd om een stel vrienden, die nog wat minder bekend waren met Rotterdam, kennis te laten maken met de stad.

Jip gaf al in een eerder blog de tip om een bezoek te brengen aan het ss Rotterdam tijdens je weekendje in de Maasstad. Wij hadden nu een wel heel bijzondere ervaring door op dit schip te slapen.

Het ss Rotterdam

Terug in de tijd

Het is al een hele belevenis om op het schip te zijn en rond te lopen, maar het is helemaal bijzonder om er te slapen. De ruime hotelkamers zijn gemaakt in de voormalige hutten. Je waant je echt even in de jaren 50, als een cruiseschip passagier uit de tijd dat het schip nog de Holland-Amerika lijn bevoer. Niet alleen door het interieur in de kamers maar ook door alle foto’s in de lange smalle gangen krijg je een levendig beeld van die tijd. Daarnaast voel je je enorm welkom door de Rotterdamse vriendelijkheid van al het personeel aan boord, dat volledig in kostuum is gehuld.

Jaren 50

De locatie

Het ss Rotterdam ligt op de kop van Katendrecht. Het is niet de eerste locatie waar men aan denkt als je een accommodatie voor een weekendje Rotterdam zoekt. Wat ons betreft is dit wel de perfecte locatie om Rotterdam verkennen, omdat je ook een andere kant van Rotterdam dan must-see’s zoals de markthal. De voormalige hoerenbuurt Katendrecht zit vol hotspots en is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Je kunt heerlijk lunchen bij het imposante Hotel New York, struinen door de Fenix Food Factory maar je kunt ook de watertaxi nemen naar het centrum. Het schip is op loopafstand van het Deliplein op Katendrecht. Dit plein zit vol met restaurantjes. We hebben zelf bij Bistro du Bac gegeten, een Frans restaurant waar je ontzettend goed kunt eten.

Terug naar het schip

We begonnen de avond op het ss Rotterdam. Na het inchecken in de ruime kamer, waar je door je patrijspoortje uitkijkt over de Maas, gingen we naar de Ocean Bar. Dit is een van de barren op het schip. We namen plaats aan de bar, waar een gezellige Rotterdamse barman de heerlijkste cocktails en GT’s voor ons bereidde. Een perfecte start van een nog lange avond. Overigens ook handig om te weten: er gaat van het ss Rotterdam een shuttle naar het metrostation dus je bent binnen een mum van tijd op de Witte de With, de uitgaansstraat van Rotterdam.

Ocean Bar

Een heerlijk ontbijt

De volgende ochtend werden we verrast met een zeer uitgebreid ontbijt. Je geniet van je ontbijt met uitzicht over de skyline van Rotterdam waar je de boten ziet verdwijnen onder de Erasmusbrug. De kok maakt ter plekke je eitje zoals je maar wenst; scrambled, sunny side up, niets is te gek. En als je net zoals ik niet kunt kiezen tussen de lekkernijen aan verse broodjes, taartjes en smoothies, kies je gewoon van alles wat.

Ontbijt SS Rotterdam

Rondleiding over de boot

Het ss Rotterdam heeft een rijke geschiedenis en dat wordt je verteld tijdens de rondleiding over het schip. Overal op het schip vind je in glazen vitrines waardevolle stukken uit die tijd. Waan je over het zonnedek, waar je voor het jetset gevoel ook eens in de zomer moet komen voor een cocktail bij het zwembad. Of bewandel alle imposante trappen op het schip met prachtige glas in lood kunstwerken.

SS Rotterdam

Met de watertaxi op pad

Na te hebben genoten van het ontbijt en de rondleiding was het tijd voor het afscheid. Direct vanaf het ss Rotterdam werden we opgehaald met de watertaxi voor een rondleiding door de Rotterdamse Haven en vervolgens een lunch in het Euromastpark. Het was perfect om rechtstreeks vanaf je hotel opgehaald te kunnen worden voor je volgende activiteit van de dag. Al wegvarend zagen we het enorme schip steeds kleiner worden, maar het is zeker niet de laatste keer dat we hier waren.

SS Rotterdam

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
800
Reisvideo Belize: Caye Caulker [video]

Zodra je in Belize bent krijg je de heerlijke rasta vibe over je heen. Wij gingen direct naar het Caribische...

Sluiten