Europa, Nederland, Weekend weg

Overnachten in de Royal Safari Lodge in Guesthouse de Heide

Glamping, het nieuwe kamperen waarover je in de Libelle of in andere begrijpelijke-vrouwen-tijdschriften leest. Op het eerste gezicht nogal een vreselijk begrip. Maar toen ik via een vriendin hoorde over Guesthouse de Heide  in een dorpje genaamd Oeffelt te Brabant moest ik mijn mening bijstellen. Je kunt daar namelijk een heerlijk weekend samen met je liefde doorbrengen in een romantisch houten lodge. Ik boekte de ‘witte kamer’ als verrassing voor Jip’s verjaardag in een koud herfstweekend in oktober. Het bleek het perfecte weekend voor ontspanning. Hieronder volgt mijn review en aan de hand van vier redenen vertel ik waarom de Royal Safari Lodge op Guesthouse de Heide zeker een bezoekje waard is.

De reis naar een warm welkom van het Guesthouse

Ten eerste is het wel even handig om te vertellen dat het een redelijke onderneming is om met het openbaar vervoer op deze plek te komen in de middle of nowhere. Maar goed, Jip en ik zijn altijd zulke voorstanders van het openbaar vervoer, dus ook hier moesten wij met de trein naartoe, op vrijdagmiddag na een week werken. En inderdaad, uiteindelijk kom je er! Maar om een beetje relaxed je weekend in te gaan is het misschien toch een aanrader om met boodschappen en al lekker in de auto te stappen naar het Guesthouse. Na een lange reis en een paar gemiste treinen en bussen verder, onder andere door mijn gewèldige timing voor het opladen van mijn ov-chipkaart, kwamen wij aan bij het Guesthouse. Een heel vriendelijke medewerkster ontving ons en bracht ons naar de lodge.

De omgeving van Guesthouse de Heide

Het Guesthouse is een oude boerderij, waar tevens de eigenaren wonen. In de boerderij kun je een luxe penthouse en wellness suite met jacuzzi huren. In de riante tuin staan drie Safari lodges, ieder in verschillende stijl. De boerderijsfeer ervaar je gelijk door de aanwezige kippen, hangbuikzwijntjes, geiten en paarden. Een heerlijke groene omgeving dus waar je de drukte van een stad even ontvlucht.

  • Royal Safari Lodge
    De Royal Safari Lodge (foto van Guesthouse de Heide)

De luxe inrichting van de Safari Lodge 

Als je binnenkomt word je meteen blij verrast door de romantische inrichting en de luxe uitstraling. De lodge bestaat uit tentdoek en de wanden zijn van hout. Verder tref je aan een tweepersoonsbed, een keukentje, een houtkachel met een zithoek en het hoogtepunt; een bad op pootjes.

Keukentje

Ik had een volle boodschappentas meegenomen met allemaal lekkere hapjes en champagne. Doordat er een kleine keuken met koelkast was in de lodge kon ik al deze spullen daarin kwijt. Ideaal, want ik had een compleet diner mee voor die avond. Een koelkast was overigens niet nodig want de champagne bleef van zichzelf al koud door de koude lucht in de lodge. Omdat je dus je eigen spullen mee kunt nemen heb je direct het gevoel alsof je thuis bent en niet in een onpersoonlijke hotelkamer.

Een warme lodge door de houtkachel 

Bij aankomst hebben we direct binnen de houtkachel aangestoken en zijn we buiten gaan zitten bij de vuurkorf met een glas rode wijn en de meegenomen hapjes. Omdat het een tent is en het nogal een koud weekend was, was het wel nodig om de houtkachel te blijven stoken. Er lag een grote zak hout naast de houtkachel dus al gauw was het lekker warm in de tent en gingen wij naar binnen om te genieten van de lodge.

Het bad op pootjes

Het bad is absoluut een toevoeging voor deze lodge. Heerlijk om zo’n luxe gevoel te hebben met een glas champagne in het warme bad waar de stoom vanaf komt door de kou om je heen. Doordat er ook een radio-installatie is waar je je iPhone op aan kunt sluiten, kun je ook je eigen muziek meenemen zodat je je nog meer thuis voelt en niet meer weg wilt. Heerlijk vertoeven daar!

Ontbijt op bed van Guesthouse de Heide

Vers ontbijt op bed

Een huisgemaakt luxe ontbijt op bed 

In de lodge lag een uitgebreide ontbijtlijst waarop we konden invullen wat we de volgende ochtend graag wilde ontbijten. Er stonden zoveel verschillende dingen op dat het moeilijk was om een keuze te maken. Gelukkig stond onderaan de lijst vermeld dat we ons niet bezwaard moesten voelen om veel dingen aan te strepen. Het resultaat was een vers ontbijt op bed de volgende ochtend, inclusief eitjes van hun eigen kippen.

Kortom, een persoonlijke en zeer gastvrije benadering van de eigenaren en een plek waar je je direct thuis voelt en kunt relaxen. Een echte aanrader voor als je zin hebt in een relaxed romantisch weekendje weg. Zou jij wat voelen voor zo’n weekend of gaat deze glamping je te ver?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Zweefvliegen in Zuid-Afrika
Zweefvliegen in Zuid-Afrika, wat een beleving! [video]

Met een een kabel wordt je badkuip, groter is je vliegtuig namelijk niet, omhoog getrokken waarna je geluidloos door de...

Sluiten