Oud & Nieuw vieren in Sydney
Australië, Oceanië, Reizen

Oud & Nieuw vieren in Sydney [video]

Wanneer je aan het reizen bent in Australië zal sowieso één activiteit op je lijst staan: Oud & Nieuw vieren in Sydney. Het is dé stad om het nieuwe jaar in te luiden en is vooral bekend vanwege zijn bizarre vuurwerkshow. Met de jaarwisseling van 2007 – 2008 (ja het is al een tijdje geleden maar het staat nog steeds op m’n netvlies geschreven) heb ik het zelf mogen ervaren. Met de volgende tips heb ook jij een fantastisch Oud & Nieuw in Sydney!

De jaarwisseling Down Under moet je plannen

Australië is een heel groot land en als je aan het reizen bent is het misschien lastig om precies op 31 december in Sydney te zijn. Ik was daar toentertijd een half jaar aan het reizen met mijn twee vrienden Job en Pieter, of te wel JJP on Tour. Dit was ongeveer het enige wat vast op onze planning stond. We zijn begonnen in Melbourne, reisde langs de oostkust naar het noorden en hielden dus rekening met wanneer we daar ongeveer moesten zijn.

Reserveer een hostel ver van te voren

Rond Oud & Nieuw puilt Sydney uit van toeristen. Iedereen komt voor de vuurwerkshow bij de Harbour Bridge en al die toeristen en backpackers moeten ergens slapen. Hostels en hotels zijn al ver van te voren volgeboekt, reserveer dus op tijd, bij wijze van spreken als je nog thuis bent.

Kies ’s ochtends al een plekje uit

Om 11:00 stonden we al op de pont om van de centrumzijde naar de overkant van het water te gaan. Dat is zeker niet te vroeg want het was al heel druk op straat. Je wilt op een plek staan waar je het vuurwerk goed kan zien want dit ga je maar een keer in je leven meemaken. Heel het gebied rond de Harbour Bridge is onderverdeeld in zones die ze afsluiten als het volraakt. Voor sommige zones moet je betalen maar de meeste zijn gratis. Check de NYE website van Sydney het actuele overzicht. Daar kan je ook kijken waar je wel en geen alcohol mag drinken. Huh?! Geen alcohol met Oud & Nieuw??

Alcohol zones

We waren de 31e dus al vroeg uit de veren en niet op de laatste plaats omdat we naar een van de weinige plekken gingen waar je alcohol mocht meenemen en drinken. In de meeste zones is het verboden om je eigen alcohol mee te brengen en hier wordt dan ook streng op gecontroleerd. Wij waren van te voren door locals getipt voor een plek waar je het vuurwerk goed kon zien en waar je wel je eigen drank kon meenemen. Goed rondvragen werpt dus zijn vruchten af!

Onze NYE video uit Sydney

Om alvast een beetje in de sfeer te komen kan je ons filmpje bekijken van de bewuste dag. Sorry voor de gekkigheid en wacht op het einde want de finale van de vuurwerkshow wil je niet missen!


Klik op de rode knop om je te abonneren op ons YouTube kanaal en mis voortaan niets van onze videos!

Bekijk meer van onze avonturen en tips over Australië. Staat New Years Eve vieren in Sydney op jouw bucket list?

Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Dionne 17 februari 2015 at 00:40

  Hi Jip en Sophie, wij hebben jullie blog genomineerd voor de Liebster Award!
  Bekijk mijn laatste blogpost om te zien wat je kunt doen.

  Succes met jullie blog!
  Martijn & Dionne

 • Reply Jip 17 februari 2015 at 19:56

  Hi Dionne,

  Wat leuk! We accepteren zeker jullie nominatie en we zullen jullie vragen snel beantwoorden op ons blog.

  Bedankt!
  Groeten,
  Jip en Sophie

 • Leave a Reply