leon kathedraal
Midden-Amerika, Nicaragua, Reizen

León, vulkaanboarden en een kathedraal beklimmen

In León verbleven we in een airbnb bij een superleuke energieke vrouw die ons in haar auto rondreed naar supermarkten en uitnodigde voor salsa avonden. Vier dagen lang hebben we genoten van León. Een stad met superveel restaurantjes, barretjes, een lokale markt met lekker eten en leuke straatjes om doorheen te lopen. 

Klimmen op een sneeuwwitte kathedraal

En! Het was de eerste stad in heel Midden-Amerika waar we een terras vonden. En nog wel op het hoofdplein. Je zit op de mooiste plek van de stad maar alsnog betaal je maar een dollar voor een biertje. Heerlijk hebben we daar gezeten en gekeken naar het leven wat zich voor je afspeelt. Inclusief een heuse klokkenluider die elk uur de indrukwekkende kathedraal opklom om aan de klokken te zwaaien.

leon uitzicht parque central

Diezelfde kathedraal kun je beklimmen. Je hebt absoluut een zonnebril nodig, omdat het zo wit is dat het pijn doet aan je ogen. Met je blote voeten loop je over de witte daken van de kathedraal en kun je de mooie architectuur bewonderen en uitkijken over de mooie stad omringd door vulkanen. Een mooi contrast tussen de sneeuwwitte kerk en de kleurige stad.

witte kathedraal in leon

Glijden van een gitzwarte actieve vulkaan

Na deze culturele ervaring en geslenter door de stad was het tijd voor wat actie. In een blog van Travellust had ik thuis al gelezen over vulkaanboarden. Dat leek mij gaaf en de enige plek waar dit kan is in León in Nicaragua. Ooit probeerde een of andere gek werkzaam bij het hostel Bigfoot met een snowboard van de vulkaan af te glijden. Dit gleed niet genoeg, maar na wat aanpassingen was er een goed ontwerp en zo ontstond het vulkaanboarden.

Vulkaan boarden

Met een groep van ongeveer 40 man reden we in een truck eerst een uur door de omgeving van León naar de vulkaan, Cerro Negro. Vervolgens klommen we met een overal en ons board in onze handen een uur lang omhoog die zwarte vulkaan op, waarbij je goed je evenwicht moet bewaren vanwege de keiharde wind op die hoogte.

Vulkaan boarden bigfoot hostel

Dit is op zichzelf al een mooie hike waar we op de top super mooi uitzicht hadden op de krater van de vulkaan en de zogenaamde ring of fire, een punt vanaf waar je alle vulkanen van Nicaragua op een rij ziet.

Toen was het tijd voor de actie! Omstebeurt ga je klaarzitten op je board in het zwarte vulkaangesteente en als je een startsein krijgt is het een kwestie van gaan! Aangezien je op kleine zwarte steentjes glijdt, is het in het begin een beetje slikken. Maar als je in balans bent en geen gekke dingen doet kun je keihard gaan. En doe dat ook want het is zo voorbij en eenmaal beneden wil je nog een keer!

Where we go…

Dit waren leuke dagen in deze sfeervolle stad. Maar we hadden daar ook gehoord van de tropische Corn Islands, en omdat we met ons vierjarige jubileum wel wat te vieren hadden, boekten we twee tickets naar dit paradijs. Lees hier ons avontuur op Little Corn Island!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Matagalpa_wherewego
Eerste bestemming in Nicaragua; de koffiestad Matagalpa

Vanuit Caye Caulker te Belize zijn we in drie dagen reizen over land en zee aangekomen in weer een nieuw...

Sluiten