Playa Norte
Mexico, Midden-Amerika, Reizen

Het paradijselijke Isla Mujeres

Na een paar dagen in het ubertoeristische Cancun te hebben gerelaxed in een gezellig hostel, namen we de ferry naar Isla mujeres. Oftewel het vrouweneiland, vlak voor de kust van Cancun. Wat een paradijs is het daar. Met een geweldig hostel en een van de mooiste stranden die we tot nu toe hebben gezien. Het moeilijkste van onze tijd op Isla Mujeres was er wegkomen. Ik geef je een aantal redenen om dit eiland te bezoeken.

1. Het super leuke hostel Poc-Na

Toen we op Isla Mujeres aankwamen dachten we eerst even dat we in een toeristengekte waren terechtgekomen. De hoofdstraat waar de boot arriveert barst namelijk van de souvenirwinkels. Winkels hangen vol met onder andere het prachtige koraal dat je in de zee tegenkomt als je gaat snorkelen.

PocNaAls je naar dit eiland gaat, wordt je verblijf nog fantastischer als je in het hostel Poc-Na verblijft.
Zoals in veel leuke hostels gaat het niet zozeer om de accommodatie, maar om de sfeer. Direct toen we het hostel binnen kwamen voelden we de relaxte sfeer al en de mensen staan er erg open voor een gezellig praatje. Mocht je overwegen om te duiken, er zit een leuke duikschool in het hostel.

De tuin is een zandstrand aan de zee vol met hangmatten, leguanen en een beachbar.  Er zijn verschillende (gratis) activiteiten die onder andere worden georganiseerd door mensen die gratis in het hostel verblijven en daarvoor in ruil wat terugdoen. Zo begon ik mijn dag dus met een lesje yoga met op de achtergrond de geluiden van de zee. Oja, je krijgt ook nog een cocktail bij aankomst, wat is nu een warmer welkom dan dat? Verder werd elke dag om vier uur ‘s middags volleybal gespeeld en om zeven uur kon je een cinema under de stars bijwonen, een film geprojecteerd op een muur tussen de palmbomen. Paradijselijker kon het voor ons niet zijn.

 

2. Playa Norte

Zonsondergang Playa NorteHet eiland staat vooral bekend om het prachtige Playa Norte. Een perfect schoon strand met fluweelzacht, wit zand en felblauwe zee, waar je tot 100 meter uit de kust in ondiep water kunt zwemmen. Echt heerlijk om hier je dag door te brengen. Je kunt zo’n luxe zonnebed huren voor zo’n 200 peso’s, maar je kunt ook gewoon lekker onder een palmboom gaan liggen. Na een dag op dit strand loop je via de kust weer terug naar het hostel, een mooie route tijdens de zonsondergang. Of je neemt onder het genot van een corona plaats op de
schommelstoelen voor de bar op het strand om de zon in de zee te zien zakken.

3. Mexicaans streetfood

Als je tijdens zo’n dagje strand zin hebt in een lekkere lunch, loop je het strand af en zie je op elke hoek eetkraampjes staan met lekkere Mexicaanse specialiteiten. Ook voor het avondeten kun je goed terecht op dit eiland. Je hebt een hoofdstraat vol restaurants waar geen enkele local te vinden is, maar een straatje verder kom je eetstalletjes tegen waar elke avond families met hun zelf gekookte eten op straat staan. Je taco wordt volgeschept met verse vis waarna je zelf naar smaak je taco vult met salsa en verse groenten, erg lekker!

4. Crossen met een golfkarretje

GolfcarOm wat meer van het eiland te zien kun je een golfkarretje huren voor een dag. Zo reden wij onder andere naar het uiterste punt van het eiland waar je een geweldig uitzicht op de zee hebt. Daarnaast is het leuk om in het midden van het eiland een zijweggetje in te rijden om te zien waar de locals wonen, weg van de toeristische gekte.

Nadat wij optimaal hadden genoten van dit fijne eiland was het tijd om onze backpacks te pakken en onze reis te vervolgen langs de oostkust naar beneden. Trouwens nog een tip voor als je dit eiland gaat bezoeken. Neem de goedkopere ferry vanaf Puerto Juarez en niet vanaf Cancun, dat scheelt je weer een mojito!

Krijg jij zin om naar dit eiland te gaan? Als je een nog wat levendigere indruk wil krijgen, bekijk dan onze laatste video, daar komt Isla Mujeres ook uitgebreid in voor!

Playa Norte

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Renate 10 december 2015 at 10:27

  Weer een prachtig verhaal, evenals de video, Jip!
  Verheug me op jullie volgende vlog…(hint?)

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Travel vlog Mexico
  Mexico: Cancun, Isla Mujeres & Tulum [video]

  Na een geweldige maand Cuba hebben wij onze reis door Midden-Amerika vervolgd in het mooie Mexico. Van Havana vlogen wij...

  Sluiten