Uitzicht San Juan del Sur
Midden-Amerika, Nicaragua, Reizen

Een Funday op Sunday in San Juan del Sur

Wat doe jij meestal op een zondagmiddag? Op de koffie bij je schoonouders of een dagje sport kijken op TV wellicht. In San Juan Del Sur in Nicaragua hebben ze een andere invulling voor deze dag gevonden. De hele dag feesten met een grote groep op verschillende locaties in en rondom de badplaats en dat noemen ze…. Sunday Funday!

San Juan del Sur ligt in het zuiden van Nicaragua, vlak bij de grens van Costa Rica. Het zou dan ook onze laatste stop zijn in het mooie land. We hadden ons bezoek handig rond een zondag gepland zodat we het feest mee konden pakken. Minder handig was onze planning vanwege Semana Santa, dat is de week voor Pasen wanneer bijna iedereen hier vakantie heeft. En de kust is daarbij de populairste vakantiebestemming. San Juan is ongeveer de enige plek waar ze die periode de prijzen van accommodaties verdubbelen. Gelukkig ging dat pas in na de desbetreffende zondag dus we konden nog net het feestje meepakken en de mooie omgeving verkennen.

San Juan is een toeristische badplaats en dat kan je tegenstaan maar wij vonden het een leuke en gezellige afwisseling met de rust die we daarvoor in Isla de Ometepe hadden. Je hebt veel winkeltjes, barren en het strand ligt in een mooie baai. De drukte heeft ook wel zijn charme want het is leuk om te zien hoe volledige Nicaraguaanse families zich op het strand verzamelen en zich voldoen aan lekkernijen bij de vele eetstalletjes op de boulevard.

Kijk mee met Jesus over San Juan del Sur

Jezus San Juan del Sur (2)

Onze mooiste activiteit was een wandeltocht naar het Jezus beeld boven op een hoge rots die je onmiskenbaar ziet liggen vanuit het dorp. Ga aan het eind van de dag, dan zweet je je wat minder kapot én je hebt een mooie zonsondergang. De tweede tip; loop beneden langs het strand totdat je rechts vervallen trappen omhoog ziet. Dat is niet meer het officiële pad en de rijke stinkers die daar hun villa’s hebben, willen eigenlijk niet dat je zo loopt maar het is een erg mooie route door de natuur en zonder andere mensen in de buurt. Voor het laatste stukje bij het beeld moet je 2,- dollar betalen en sta je met de rest van de toeristen naar een prachtig uitzicht te kijken.

Sunday Funday

Sunday Funday Pool Craw

Foto van Sunday Funday Pool Craw

Oja, daar kwamen we eigenlijk voor, nouja niet alleen natuurlijk, maar we moesten en zouden het het wel meemaken vonden we. Sunday Funday is een beetje de Full Moon Party van Midden-Amerika al vind ik het een te overschatte vergelijking. Je betaalt 30,- dollar en je krijgt daarmee toegang tot de plekken waar de veredelde kroegentocht langsgaat en je ontvangt een fout Sunday Funday hemd waarin je in de rest van Nicaragua alle backpackers ziet lopen. Om 12:00 verzamelen alle feestbeesten zich op de eerste locatie en na twee uur beweegt de groep van zo’n 250 man zich naar de volgende locatie. Enigszins gegeneerd liepen wij met de rest over straat tussen het normale leven, ondertussen volgeplamuurd met glitters en bodypaint, wat bij een echt backpackers feestje natuurlijk niet mag ontbreken. De plek waar we aankwamen was wel een gekkenhuis hoor. Met uitzicht over het strand, de zee en palmbomen stond iedereen lekker te dansen rond en in een zwembad. Dan voel je je weer even écht jong en af en toe ordinair feesten mag wel toch? Wat me wel echt stoorde was dat een groep jonge Amerikanen, die de ‘VIP plek’ bemanden de gehele tijd champagne (neppe champagne, dat wel) over elkaar heen aan het spuiten waren. Een beetje omgevingsbewustzijn was wel op z’n plaats geweest want de (vaak arme) Nicaraguanen stonden met open mond achter hun op het strand toe te kijken.

Op een gegeven moment was het tijd voor de volgende locatie. We werden met z’n allen in pickup trucks geladen en naar een hostel verderop in de heuvels gereden. Ook weer met zwembad en met een bizar mooi uitzicht over over de baai van San Juan del Sur. Onder het genot van nog maar een mojito keken we al dansend naar een prachtige zonsondergang. Na van dit moment te zijn bekomen kwam de realiteit dat het met de kwaliteit van de muziek wel erg treurig gesteld was. De DJ op het afscheidsfeestje van m’n basisschool vertoonde namelijk nog betere kunsten…

Mocht je zin hebben in een leuk ordinair backpackers feestje dan zou ik zeker aanraden om San Juan del Sur te bezoeken om Sunday Funday mee te pakken. De ambiance, de omgeving waar in je je bevindt is natuurlijk geweldig. Maar verwacht geen Nederlandse kwaliteit aan muziek en feest waar wij Nederlanders toch wel erg goed in zijn.

Where we go..

San Juan del Sur is dus onze laatste bestemming in Nicaragua. Weer verlaten we een land die ons hart heeft gestolen, maar ja je moet op een gegeven moment door en we gaan door naar Costa Rica in dit geval! Lees de volgende keer wat we daar allemaal weer beleven.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lisette | Travellust.nl 13 april 2016 at 14:18

  Sunday funday! Week lang ziek geweest van de alcohol en kan me slechts vlagen herinneren, maar dat mag de dolle pret niet drukken! 😀

  • Reply Jip 13 april 2016 at 16:23

   Haha, heftig.. Het voordeel is wel, dat je je de volgende dag niet op kantoor hoeft te melden hier 🙂

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  ometepe vulkaan
  Één met de natuur op vulkaaneiland Isla Ometepe

  Het vulkaneneiland Isla Ometepe is enorm populair onder de reizigers. Het is een eiland gelegen midden in het grootste meer...

  Sluiten