Zon op bergen Monteverde
Costa Rica, Midden-Amerika, Reizen

Optimaal natuur in Monteverde en La Fortuna

Vanaf de Pacifische kustplaats Sámara hebben wij onze reis voortgezet richting Monteverde en later richting La Fortuna. Beide plaatsen zijn een van de populairste toeristenbestemmingen in Costa Rica. Monteverde staat bekend om zijn hikes door de jungle en om de vele zipline tours. La Fortuna is onder andere bekend om zijn hotsprings.

Ziplinen in Monteverde

De weg naar Monteverde gaat over een gravelweg en is alleen te bereiken  met een 4Wdrive. Wij gingen voornamelijk naar Monteverde om daar te ziplinen, oftewel te tokkelen. Dat kan in het oerwoud op heel veel plekken in Costa Rica. Omdat ziplinen in Monteverde is ontstaan, en daar de meest gave routes schijnen te zijn, hebben wij ons gewaagd aan dit avontuur.

Deze tour bestaat uit een route door de bossen waarbij je tokkelt van boom naar boom en van berg naar berg over het dal. Daarbij hang je niet alleen op de normale manier in je tuigje maar zijn er ook momenten dat je als een Superman op je buik, liggend over de boomtoppen van de jungle heen zweeft. Op die manier voelt het net alsof je vliegt en heb je een waanzinnig uitzicht over de natuur. Aan het einde staat je nog de zogenaamde Tarzan swing te wachten. Ik heb nooit de ambitie gehad om te bungeejumpen of iets dergelijks maar nu had ik niet veel keus. Je loopt een hangbrug op richting het einde van de brug, waar twee medewerkers je lachend staan op te wachten. Op het moment dat je daar bent aangekomen, grijpen ze naar alle gespen die aan je harnas hangen die je aan hebt, en klikken dat vervolgens vliegensvlug vast aan allemaal lijnen. En voordat je kunt vragen wat er precies gaat gebeuren, zeggen ze je dat je alleen maar je knieën hoeft te buigen als het hekje open gaat. Met een duwtje in de rug stort je 40 meter loodrecht naar beneden, waarna je met een soort liaan van touw weer omhoog wordt gezwiept en in deze enorme schommel bijkomt van je veel te snel kloppende hart. Wat een lol! Toch echt een aanrader als je hier bent.

Ziplinen Monteverder

Er zijn superveel parcoursen die je bij verschillende bedrijven kan boeken. Het kan dus moeilijk zijn om een keuze te maken. Voor de adrenalinezoekers zou ik net als wij voor Aventura Tour kiezen of de soortgelijke organisatie Extremo tour. Deze laatste heeft als verschil een nog langere Tarzan swing en een parcour door een tunnel. Wil je een wat minder heftige tour, kies dan voor de Original Capony tour.

Budget proof in Monteverde

Ziplinen is niet goedkoop. Je betaalt er al gauw 50 dollar voor. Daarnaast gaan veel mensen naar Monteverde om het nationale park in te gaan, hetgeen ook niet goedkoop is. Om zulke uitgaven te compenseren zijn er ook gratis activiteiten zoals het bezoeken van de ficus tree. Een enorme boom die van binnen hol is, waarin een natuurlijke trap is gegroeid. Hierdoor kun je via de holling van de boom helemaal naar boven klimmen, tot je in de boomtoppen zit, en als je geluk hebt ook tussen de aapjes.

Ficus Tree Monteverde.

Een tweede budget tip die echt heel erg de moeite waard is, is wat moeilijker uit te leggen, omdat het geen voor de hand liggende toeristenplek is. Het is een korte hike naar een plek waar je een spectaculair uitzicht hebt op een rij bergen, vooral met zonsondergang.  Neem je eigen biertjes mee en geniet daar op de rotsen in het weiland van het uitzicht. De beste manier om de weg te weten te komen, is om naar het hostel Chillout house te gaan. De eigenaar daar legt je precies uit hoe je op deze mooie plek komt, als je vraagt om een mooie plek met zonsondergang.

Zonsondergang Monteverde

La Fortuna

Van Monteverde gingen we via de zogeheten jeep-boat-jeep route naar La Fortuna. De gewone route loopt via een enorme omweg, waarbij je zo’n acht uur lang in de bus zit. Voor 25 dollar verkort je deze reis naar drie uur. Én je rijdt door prachtige natuur en je krijgt er ook nog een boottochtje over het meer bij, met uitzicht op de vulkaan.

Toen we La Fortuna binnenreden, leek het net alsof we in een pretpark terecht kwamen. Overal waren langs de weg enorme zwemparadijsparken te vinden, die op de borden zogenaamd hotsprings werden genoemd. Dit gebied ligt aan de voet van een vulkaan waar veel hotsprings, oftewel warme poelen te vinden zijn. Bouw er een hek omheen en wat glijbanen en je kunt er schijnbaar 80 dollar entree voor vragen. Niet helemaal ons ding.

Wat wel leuk is om te doen, is een wandeling naar Río Fortuna waar allemaal jonge Costa Ricanen aan het afkoelen zijn en van watervallen springen. Heerlijk om ook zelf af te koelen in deze bloedhitte.

Where we go…

Deze bergplekken verlieten we voor San José, de sfeervolle en levendige hoofdstad van Costa Rica. De meningen zijn erover verdeeld, maar wij hebben ons er vermaakt. Nadat we er onze laptop hebben laten maken, was het weer tijd voor de zee. Onze tijd aan de Pacifische kust zie je in ons volgende artikel!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
strand samara
Een warm welkom in Costa Rica; Sámara

Nadat we een paar dagen in San Juan del Sur hadden doorgebracht, was het moment om naar het volgende land...

Sluiten