Zweefvliegen in Zuid-Afrika
Afrika, Reizen, Zuid-Afrika

Zweefvliegen in Zuid-Afrika, wat een beleving! [video]

Met een een kabel wordt je badkuip, groter is je vliegtuig namelijk niet, omhoog getrokken waarna je geluidloos door de lucht heen suist. Ik heb mogen ervaren hoe het is om te zweefvliegen in Zuid-Afrika, een populaire bestemming voor deze sport.

Het is een hele rare beleving om in zo’n klein bakje, zonder een motor de lucht in te worden geslingerd. Eng vond ik het niet maar misselijk werd ik er wel van. Dat kwam voornamelijk doordat je al cirkelend de warme lucht opzoekt om verder te stijgen. Ik dacht eerst dat je gewoon zo hoog mogelijk de lucht in werd getrokken waarna je, net als parachutespringen zo langzaam mogelijk naar beneden gaat, maar dat gaat toch anders.

Voel je vrij in de Free State

Zuid-Afrika is een van de beste landen op de wereld om te zweefvliegen, vanwege de goede thermiek (opstijgende lucht). De Free State staat hier bekend om en nabij Bloemfontein worden zelfs kampioenschappen gehouden. Afreizen naar dit gebied doe je niet alleen voor het zweefvliegen, het is tevens een mooie gelegenheid om het binnenland te zien met zijn uitgestrekte landschappen. Het is er een stuk droger en warmer dan in de kustprovincies, waardoor de natuur heel anders is. Opvallend is dat ook de sfeer en cultuur verschillend is. De mensen zijn een stuk ouderwetser en bekrompener (de blanken dan vooral) en de tijd lijkt wel stil te hebben gestaan. Maar dat maakt het juist erg interessant om eens naar de Free State te gaan en niet op de laatste plaats om te zweefvliegen.

Een looping hoort erbij

Zoals gezegd had ik door het rondgedraai last van misselijkheid. Maar ik had een optie om een looping te doen en dat kon ik natuurlijk niet laten schieten. Tanden op elkaar en het allemaal maar laten gebeuren! Wouw wat was dat vet, daar zie je even heel de wereld langs je heengaan. Bekijk in onderstaand filmpje hoe ik dat heb beleefd.


Klik op de rode knop om je te abonneren op ons YouTube kanaal en mis voortaan niets van onze videos!

Ook zweefvliegen in Zuid-Afrika?

Mocht je nou denken, dat wil ik ook! De vereniging waarbij ik heb gevlogen doet geen commerciële vluchten, maar op de website van de Zuid-Afrikaanse ‘Lucht Recreatie’ organisatie SSSA vind je alle zweefvlieg locaties in Zuid-Afrika met bijbehorende informatie. Heb jij andere mooie locaties in de wereld voor zweefvliegen? Laat het me weten. En ik ben benieuwd of je ook een looping zou doen:).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Isola Bella
Isola Bella, het mooiste plekje van Sicilië

Isola Bella betekent het 'prachtige eiland', een betere omschrijving is er niet want dit is het mooiste plekje van Sicilië....

Sluiten