Reizen

Travel vlogs, de 5 beste reisvideo kanalen

Hoe lekker is het om mee te kunnen genieten met de avonturen van andere reizigers? Het leukst om dat te doen is door reisvideo’s te bekijken vind ik. Ik struin YouTube en Vimeo af om de beste en leukste travel video’s / vlogs te bekijken. In de loop der tijd heb ik een aardige lijst gevormd met reisvloggers (online video makers) die de moeite waard zijn om te volgen. Hierbij mijn top 5.

Reisvlog: Hasta Alaska – Kombi Life

Van Chili tot Alaska in een VW busje. Dat is het avontuur van Ben, Sharne en hun hond Alaska. Ze zijn al sinds 2011 aan het reizen en ze geven op hun YouTube kanaal het gevoel dat je met ze meereist. Op dit moment zitten ze in de Verenigde Staten en ze zijn nog lang niet van plan om te stoppen. Met een steeds wisselend reisgezelschap in de Kombi, waan je jezelf door hun videos ook even in hun Kombi Life. Mijn favoriet dus!

Reisvlog: Dexpedition

Een iets ander kaliber dan bovenstaande, maar heerlijk om naar te kijken. Twee losgeslagen jongens doen allerlei steden aan om het seks, drugs & rock ’n roll leven van desbetreffende stad te ervaren. En oja, tussendoor vertellen ze ook wat over de culturele kant van de plaats waar ze zich bevinden. Uiteraard op hun eigen humoristische manier. De serie is in sommige landen ook op TV (MTV) uitgezonden, maar op Dexpedition.com kun je alle afleveringen terugzien.

Reisvlog: What about her

Productie van eigen bodem. Laura Coolen brengt haar reizen en bestemmingen op een bijna poëtische manier in beeld. Laura zelf is de hoofdpersoon, er wordt niet gesproken maar je krijgt erg zin om te reizen door de mooie beelden!

Reisvlog: Jay Alvarrez

Van bovenstaande filmpjes werd je waarschijnlijk al eruggg jaloers maar bij het zien van de videos van Jay Alvarezz haat je je eigen leven. Kijk mee in het exorbitante leven van Jay Alvarezz en zijn vriendin. Klein detail, hij is een (knappe) filmmaker en zij model.

Reisvlog: The Trip

Dit vind ik nou leuk dat ik dit heb teruggevonden, The Trip, uitgezonden op MTV in 2003. Als puber keek ik hier jaloersmakend naar en het is erg leuk om weer terug te zien. Heb jij vroeger ook achter de buis gezien hoe twee teams van twee, met een heel beperkt budget een bepaalde afstand moesten afleggen? De gezichten van de jongens komen je ook vast bekend voor. Een nieuwe versie van dit programma is Roadtrippers van Veronica, ook erg vermakelijk om te zien! Maar hierbij de eerste aflevering van de The Trip.

Reisvlog: Where we go

Jaa ook wij publiceren onze reisvideo’s en dat gaan wij binnenkort nog veel meer doen. Bekijk hier hoe ik met mijn maten de zeeën van Australië bevaar .


Door op de rode knop te klikken abonneer je je op ons YouTube kanaal en mis je voortaan niks van Where we go. Wegdromen bij meer prachtige reisvideo’s? Check dan eens de categorie travel op Vimeo of kijk op de website van National Geographic Traveler.

Welke kanalen raad je mij aan om te volgen en te bekijken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maxime 2 december 2016 at 12:59

  Ik volg sinds kort Dutch Smiling Yogi, een Nederlandse yogaleraar die werkelijk over heel de wereld reist om yogales te geven. Sinds kort maakt hij daar vlogs over: http://www.youtube.com/DutchSmilingYogi.

  Was op zoek naar nog meer vlogs. Ga jullie tips bekijken.

  Doei,
  Maxime

 • Reply Bastiaan Bakker 21 april 2018 at 13:03

  Zelf reizen wij ook de hele wereld rond en nemen de kijkers mee op reis van citytrips tot safari’s, van bungyjump tot bergbeklimmen. Dit alles met een vleugje humor, interessante informatie en muziek. We zullen jullie kanaal en tips zeker bekijken, altijd leuk en handig om te zien hoe andere het doen! https://www.youtube.com/user/bastiaan6982

  Happy travels!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Lapland - Where we go
  Lapland, een week in een sneeuwparadijs [video]

  Liefde op het eerste gezicht Het is een gedeelde passie met mijn zus en moeder, de liefde voor Lapland. Of...

  Sluiten