Dagje weg, Europa, Nederland

Naar Rotterdam met mannen, best things to do

Rotterdam, misschien wel de meest ondergewaardeerde stad van Nederland. Dat gezemel altijd over dat 020.. Ja laten we er allemaal gaan wonen voor €1500,- huur per maand. “Rotterdam? Tja.. daar heb ik gewoon niet zoveel mee.. Lelijke stad en ja waar moet je heen dan?” Oké geef Rotterdam een keer de kans en je bent verliefd. Ik spreek uit ervaring want ik heb met vijf ‘Rotterdam sceptische vrienden’ een dagje (en nachtje uiteraard) Rotterdam gedaan. Hun reactie? Er ging een wereld voor ze open.

Waar te beginnen?

Rotterdam Centraal Statio - Where we goLaten we er vanuit gaan dat je met de trein Rotterdam binnenkomt. Mooi, je hebt gelijk een van de Rotterdamse iconen te pakken, het Centraal Station. Het voelt gelijk groots en Rotterdams aan, je beleving begint dus al bij de poort van Rotterdam. Loop recht vooruit de stad in, over het Kruisplein en de Westersingel en begeef je gelijk in de mooie architectuur van de stad. Loop tot Eendrachtsplein en daar staat nog een hoogstandje; Kabouter Butplug. Niet lachen;) Je bent niet in Rotterdam geweest zonder hem de groeten te doen!

De Koopgoot en de Markthal

Je bent met mannen, je gaat niet naar fucking Rotterdam om te winkelen. Maar je kan natuurlijk niet naar de Maasstad zonder de Koopgoot te hebben aangetikt. Tevens is dit de route om richting de Markthal te lopen. In het weekend is het er erg druk maar het is een indrukwekkend bouwwerk. Waarschijnlijk heb je al honger, dus eet hier lekker wat of haal buiten op de ‘echte’ markt een patatje of een broodje haring.

Tropicana

Tropicana Rotterdam - Where we goHet is inmiddels borreltijd en de mannen krijgen dorst. Loop via de Oude Haven naar het Tropicana. Grote kans dat je hier vroeger je eerste seksuele handelingen hebt gepleegd in het bubbelbad. Het subtropisch zwembad is niet meer en dient tegenwoordig als paddenstoelenkwekerij (huh? Ja echt, zoek maar op) en, interessanter, als club/kroeg/eetcafé. Het buitenzwembad dient nu als groot terras waar je aan de Maas prachtig de skyline van Rotterdam ziet. Gooi de tap maar open en geniet in het zonnetje.

Naar de Kop van Zuid met de watertaxi

Blijf niet te lang hangen, het is verleidelijk in je ligstoel, maar Rotterdam heeft nog meer te bieden. We gaan richting Zuid, de overkant van de Maas. Veruit het chillste en snelste vervoer in de stad is de Watertaxi. Perfect om van het Tropicana naar Hotel New York te racen en het is een prachtige manier om de stad vanaf de Maas te aanschouwen. Reserveer wel een paar uur van te voren een watertaxi. Zeker in het weekend kan het erg druk zijn. Wij hadden namelijk de pech dat alles volgeboekt zat.

Hotel New York en de Fenixloodsen

Persoonlijk vind ik dit het mooiste stukje van Rotterdam. Je staat tussen de imposante gebouwen in en hebt prachtig zicht op de Erasmusbrug en de rest van de stad. Tevens een mooie locatie om te borrelen. Je kan een drankje doen bij hotel New York maar nog veel beter is om door te lopen naar Katendrecht. Dat doe je via de loopbrug, ook wel de Hoerenloper genoemd. In Katendrecht zaten vroeger namelijk veel hoeren, uiteraard voor de matrozen en havenarbeiders. Wij kwamen met een andere reden, namelijk om naar de Fenix Food Factory in de Fenixloodsen te gaan. In het oude pakhuis heb je een mooie sfeer met heerlijk eten en drinken. Naast de verschillende eettentjes heb je de Kaapse brouwerij, een aanrader om de lokale bieren van de tap te proeven. Gelukkig staat het alcohol percentage van de bieren op het krijtbord achter de bieren. Houd er rekening mee dat je nog heel de nacht door moet met de mannen, sla daarom dat biertje van 11% maar over.

Het SS Rotterdam en Witte de Withstraat

Het begint al laat te worden. Mocht je tijd over hebben steek dan Katendrecht over want daar ligt het SS Rotterdam. Je stapt terug in de jaren vijftig en je proeft hier echt de geschiedenis van de haven en het leven eromheen. Pak hierna de veerpont naar de overkant, de zogenoemde Aqualiner (zie kaart). Daar vind je de Witte de Withstraat, die bomvol leuke eetcafés en barren zit. Je kan je hier rustig heel de avond vertoeven.

Raven tot je erbij neervalt

Jaa we gaan nog even door. Trek de nacht door in de Toffler of het Perron. Check waar een goed feestje is en rave door tot je erbij neervalt!

Denk je nou, hé dat ga ik ook doen met m’n vrienden. Laat hieronder dan een berichtje achter, vind ik leuk. Wat ik ook leuk vind is als je met goede tips komt. Moet ik volgende keer zeker ergens een drankje doen? Laat het me weten! Met vrienden naar Berlijn is trouwens ook een aanrader, lees hier mijn artikel een lang weekend Berlijn met mannen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Grietje 4 april 2015 at 18:20

  Coole website 🙂 Succes 😀

  • Reply Jip 7 april 2015 at 17:50

   Dankjewel:)

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Royal Safari Lodge
  Overnachten in de Royal Safari Lodge in Guesthouse de Heide

  Glamping, het nieuwe kamperen waarover je in de Libelle of in andere begrijpelijke-vrouwen-tijdschriften leest. Op het eerste gezicht nogal een...

  Sluiten