Zeilen Whitsundays
Australië, Oceanië, Reizen

Meerdaagse zeiltocht Whitsundays – Airlie Beach [video]

In Australië  heb je een verscheidenheid aan backpackers paradijzen zoals Byron Bay, Cairns en Airley Beach. Het zijn plaatsen waar het zeven dagen per week feest is, je daghappen voor een paar dollar hebt en de hostels halve dorpen zijn. Airlie Beach bevindt zich vrij noordelijk aan de oostkust van het immense land en is naast een feestdorp tevens de uitvalbasis voor zeiltochten over de Whitsundays, een prachtige archipel met hagelwitte standen en knalblauw water.

Kies de juiste boot

Zeilboot Boomerang Airlie BeachUiteraard hadden wij, ik met mijn twee buddies Job en Pieter een meerdaagse zeiltocht Whitsundays geboekt. Dat is met overnachting aan boord. Er zijn verschillende organisaties die de zeiltochten aanbieden. Wij hadden gekozen voor het schip de Boomerang, een modern wedstrijdzeilschip van 24 meter. Heel vet om met zo’n snel schip over zee te scheuren. Het was naar onze mening een ideale combinatie van echt zeilen, mooie natuur, snorkelen, chillen, feesten op het dek en wakker worden terwijl je voor anker ligt tussen de mooie eilanden. Veel andere boten zijn wat klassiekere modellen waarmee je niet echt het gevoel hebt dat je aan het zeilen bent, een gemiste kans vind ik!

Waar boek je zoiets?

Wij zijn een halfjaar in Australië geweest, we hebben met onze eigen auto de hele oostkust van zuid naar noord bereden. Er stonden een aantal activiteiten op onze bucketlist; Skydiven, met een jeep over Fraser Island rijden, een duikcursus in het Great Barrier Reef en zeilen op de Whitsundays. Het is zeker de moeite waard om deze activiteiten tegelijkertijd te boeken bij een (backpackers) reisbureau. Je hoeft niet in een keer alle data vast te leggen en dat is fijn als backpacker, je bent immers niet gaan reizen om je aan schema’s te houden. Er zijn verschillende bureaus speciaal voor backpackers, wij hebben het pakket geboekt bij Peterpans, waar we nog hebben kunnen afdingen op de totaalprijs. Hoe meer activiteiten en voor hoe meer personen je boekt, des te meer je kunt besparen. Tip van de dag, zeg dat je het aangeboden pakket goedkoper bij een concurrerende partij kan krijgen. Ze zullen eerst moeilijk doen maar grote kans dat ze uiteindelijk onder die prijs gaan zitten, het heeft ons een paar honderd dollar gescheeld.

De zeiltocht op de Withsundays

Ik kan wel een heel verhaal vertellen hoe cool het was, maar de beelden spreken voor zich. Check daarom maar onderstaand filmpje.


Klik op de rode knop om je te abonneren op ons YouTube kanaal en mis voortaan niets van onze videos! Ben je ook eens op de Whitsundays geweest of ben je het aan het plannen? Wellicht heb jij nog meer tips voor je medereizigers, laat het dan hieronder weten! Bekijk meer van onze avonturen en tips over Australië.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Rotterdam met mannen
Naar Rotterdam met mannen, best things to do

Rotterdam, misschien wel de meest ondergewaardeerde stad van Nederland. Dat gezemel altijd over dat 020.. Ja laten we er allemaal gaan...

Sluiten