Weekend Berlijn
Duitsland, Europa, Weekend weg

Lang weekend Berlijn met mannen [video]

Een lang weekend Berlijn met mannen is niet goed voor je gezondheid maar wel helemaal fantastisch. De Duitse hoofdstad staat bekend om zijn rauwheid, goede feesten en zijn vrijheid. Dat hebben wij dan ook goed mogen ervaren! Gesloopt kwamen we terug, maar hoe vet.

Met de trein naar Berlijn

Donderdagmiddag hadden we met elkaar afgesproken op Amsterdam CS, we gingen namelijk met de trein. Echt een aanrader want tijdens de rit (van maar) zes uur kan je je prima vermaken. Het eerste biertje ging al open bij vertrek en we waren nog niet langs Amersfoort of we werden al op het balkon gezet omdat we te luidruchtig waren, ja zo’n weekend..

Slapen op het water

Weekend Berlijn

Uitzicht vanaf ons hostel

Wij verbleven op de Eastern Comfort Hostel Boat, ik denk de beste plek om te verblijven in Berlijn. De boot ligt in de rivier de Spree, langs de Berlijnse muur in de Oost-Berlijnse wijk Friedrichshain. Hier wil je zijn, want het is de perfecte uitvalsbasis naar de vele clubs en barretjes in de omgeving. Het hostel heeft prima kamers (1-,2- en 4-persoons) met eigen badkamer en je kunt heerlijk vertoeven op het dek. Erg lekker in de warme zomer.

Uitgaan

Van deze locatie hebben we goed gebruik gemaakt door naar omliggende clubs te gaan. Het is wel dramatisch gesteld met het deurbeleid, het is letterlijk willekeur of ze je wel of niet binnen laten. De ‘underground’ clubs blijven graag underground en als toerist ben je niet cool genoeg. Nee zelfs deze soepele boys niet. Als je alsnog met alle vrienden ergens wil raven, kan je dat het beste doen in de Tresor. Een oude fabriek waar de techno, meer zaagwerk dan muziek door de oude gangen en kelders knalt. Heerlijk!

Weekend Berlijn met mannen

Fietsen langs de Berlijnse Muur

De toerist uithangen op de fiets

Natuurlijk wil je ook nog wat van de stad zien. We blijven Hollanders en hebben dan ook de fiets gepakt. Oprecht de beste manier om de stad te bekijken. Mocht je niemand kennen die je kan rondleiden, er zijn genoeg toeristenboekjes met leuke routes langs de hoogtepunten van Berlijn.

Beats & Boats

Wat was dat geweldig en je kunt er nog voor zorgen dat je er dit jaar ook bij bent; Beats & Boats. Wij kwamen op dit festival door op Resident Advisor te kijken, goede tip dus om te doen wanneer je naar een (onbekende) stad gaat. 11 uur ’s ochtends verzamelden we bij het opstappunt, daar lagen een stuk of zes rondvaartboten. Je weet wel, van die platte schepen waar normaal een paar bejaardenclubs zitten te bingoën en af en toe naar buiten kijken. Nou vandaag was het bestemmingsplan voor deze schepen iets veranderd. Ditmaal werden de schepen volgeladen met DJ’s, drank en een meute aan feestvierders. Dat was heerlijk dansen op het dek in het zonnetje. We gingen dwars door de stad en werden toegejuicht door mensen aan de kant. Geweldig! Eind van de dag werden we afgezet bij Arena Badeschiff, overdag een prachtig stadsstrand met een zwembad in de rivier en ’s avonds een feestterein. Het ging hier rustig nog heel de nacht door, ja het is wel Berlijn hè:)

Klik op de rode knop om je te abonneren op ons YouTube kanaal en mis voortaan niets van onze videos!

Wat mag je verder niet missen in Berlijn?

Weekend Berlijn met mannen

Arena Badeschiff

Wanneer het lekker weer is, is het dus heerlijk vertoeven in het zand en het zwembad bij Badeschiff. Erg chille plek om in je zwembroek te liggen chillen. Waar ook een heerlijke vibe hangt is bij Yaam, een stukje Jamaica in Berlijn. Lekkere muziek, ligstoelen en eten. Bij de biergärten moet je ook echt zijn geweest, erg gezellig en voelt goed Duits aan. Het concept is duidelijk; lange tafels en veel bier.

Uiteraard is dit alleen in de zomer, überhaupt (ja ik praat sindsdien een woordje meer Duits) is het aan te raden om Berlijn in de zomer te bezoeken omdat het buitenleven er zo leuk is. Doordat Berlijn niet aan regeltjes doet en je er een hoog hippie/kunstenaars gehalte hebt, drinkt en feest iedereen gezellig op straat.

Ik schreef eerder al over een mannenweekend in Rotterdam, ook echt de moeite waard trouwens! Welk mannenweekend is bij jou de boeken ingegaan en zou ik echt moeten proberen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
photo 5 (2)
Mijn Hammam ontmaagding in Marrakech

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, Hammam. Ik dacht aan een traditioneel badhuis, relaxen in een stoombad...

Sluiten