Australië, Oceanië, Reizen

Gratis road trip door de Outback d.m.v relocation [video]

Road trip naar de Ayers Rock - Where we goDé tip om gratis te reizen: relocation van huurauto’s en campers. In Australië zijn wij op deze manier met een heel grote en luxe camper door de Outback gereden en dat was een geweldig avontuur. Hoe hebben wij dat aangepakt?

Wat is relocation?

Road trip Outback campervan - Where we goVakantie vierende gezinnetjes boeken een leuke camper om een bepaalde route af te leggen. Omdat bijna iedereen dezelfde richting opgaat heeft zo’n verhuurbedrijf op een gegeven moment een overschot aan wagens op één plek. Je kunt een werknemer de desbetreffende auto’s terug laten rijden maar waarom zou je dat niet gewoon backpackers laten doen? Goedkoop voor zo’n verhuurbedrijf en als backpacker bespaart het je ook veel geld, want in de meeste gevallen krijg je hem gratis mee. En als je geluk hebt betalen ze ook nog de brandstof. Op diverse sites worden de wagens aangeboden door verschillende maatschappijen. Addertje onder het gras? Alleen dat je hem binnen een bepaalde tijd moet inleveren. Rustig kamperen zit er dus niet in maar je hebt uiteraard wel genoeg tijd om de afstand te overbruggen.

Met de camper door de Outback

Zoals gezegd hebben wij (JJP on Tour) een camper ‘terug’ gereden in Australië. Wij hadden vijf dagen om een belachelijk grote camper van Cairns naar Alice Springs te rijden. De activiteit van de Outback is… om er doorheen rijden dus dat kwam mooi uit. De Ayers Rock stond uiteraard ook op het lijstje en omdat de rode tafelberg 600 kilometer voorbij Alice Springs ligt hadden we drie dagen bijgehuurd om dat ook te kunnen doen. Omdat wij toentertijd nog geen 25 jaar oud waren, wat wel vereist was om de wagen mee te krijgen, hadden we twee meisjes meegevraagd die wel aan de leeftijd eis voldeden. Dat was erg gezellig en aan ruimte geen gebrek. De camperv had o.a. een wc, douche, tv, keuken en drie tweepersoonsbedden. ‘s Ochtends om een uur of 6 à 7 begon een van ons te rijden, terwijl de rest zich nog een keertje omdraaide. Doordat we steeds zo vroeg vertrokken konden we rond een uur of vijf ‘s middags stoppen waarop we een camping konden opzoeken om te relaxen.

Ayers Rock en de Olga’s


Road trip Outback Rocks - Where we go
De hoofdattractie van de Outback is toch wel de Ayers Rock, ook wel Uluru genoemd. Het is prachtig en bizar tegelijk dat op het platte landschap opeens een enorme rode berg staat. 40 kilometer verder liggen de, minder bekende Olga’s. Dat bestaat uit rode ronde rotspartijen die op elkaar liggen gestapeld. Wij hebben daar een erg mooie wandeling gemaakt. De Ayers Rock hebben wij beklommen. Dat heeft erg mooie beelden opgeleverd maar ik wil toch op je hart drukken het niet te doen mocht je het van plan zijn. Het is namelijk een heiligdom voor de Aboriginals en ze vinden het vreselijk dat toeristen daar overheen te lopen. Laten we zeggen dat we jong en onbezonnen waren.

Road trip v.s. vliegen

Road train Outback - Where we goVeel mensen vliegen speciaal voor de Ayers Rock naar het binnenland, maar de helft van de lol is door de eindeloze rode vlaktes te rijden. Een gevoel dat wij Nederlanders niet kennen. De weg voor je loopt door tot achter de horizon, zo nu en dan raast een road train (heel lange vrachtwagens) voorbij, kangaroos huppelen langs en je ziet termieten- (soort mieren) heuvels ter grote van de camper. Makkelijke keuze toch?

Is relocation alleen in Australië mogelijk?

Nee, in nog veel meer landen als Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Canada. Het is een kwestie van Googelen en vergelijken. Het is ideaal als je toch al van plan bent om een bepaalde afstand af te leggen. En laten we eerlijk zijn, zelf rijden door de Outback is toch wel avontuurlijker dan met een georganiseerde groepsreis.

Check ons avontuur

Beelden zeggen toch meer, dus kijk maar mee.

Door op de rode knop te klikken abonneer je je op ons YouTube kanaal en mis je voortaan niks van Where we go.

Heb jij eens gebruik gemaakt van ‘relocation’?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Kombi Life - Where we go
Travel vlogs, de 5 beste reisvideo kanalen

Hoe lekker is het om mee te kunnen genieten met de avonturen van andere reizigers? Het leukst om dat te...

Sluiten