Liebster Blog Award_Where we go
Overig

Genomineerd voor de Liebster Blog Award

Where we go is nog maar een week in de lucht en we zijn al genomineerd voor de Liebster Blog Award! Heel leuk natuurlijk. Grappig dat je zo snel gevonden wordt. Maar wat is de Liebster Blog Award eigenlijk? Dat moesten wij ook even opzoeken.. Het blijkt een Award te zijn waarbij (beginnende) bloggers, en dat zijn wij, genomineerd worden om zichzelf voor te stellen. Bloggers nomineren elkaar en wij kregen de eer van Dionne en Martijn van Reishonger, waarvoor dank! Direct daarna werden wij ook nog genomineerd door Cynthia van Discovering Secrets. Leuk dat je aan ons dacht, bedankt!

De spelregels

De Liebster Blog Award is in het leven geroepen om de personen achter het blog te leren kennen en voor ons is het gelijk een leuke manier om ons voor te stellen. We moeten natuurlijk wel aan een paar voorwaarden voldoen en dat zijn de volgende:

 • De genomineerde vertelt wie hem genomineerd heeft en linkt naar die site
 • Je beantwoordt de ontvangen vragen
 • Noem een aantal willekeurige feiten (over jezelf natuurlijk)
 • Je nomineert zelf 5-11 andere bloggers voor deze award (liefst met minder dan 200 volgers)
 • Stel een aantal vragen op voor de nieuwe bloggers
 • Laat ze in een reactie op hun site weten dat ze genomineerd zijn voor deze award

De vragen en onze antwoorden

Onze antwoorden op de vragen van Reishonger.

1. Waarom deze naam voor jullie blog?

We hadden een lange lijst met potentiële namen voor ons blog maar bij niet één naam hadden we een goed gevoel. Ja, of hij bestond al.. Als ons een naam te binnenschoot, checkte we direct of het domein al geclaimd was.. en dat was dus ook vaak zo. Op een dag kwam ik thuis en zei ik; Where we go?! Ik zag Sophie lachen en ze zei “dat wordt hem!”. We schrijven waar we naartoe gaan, oftewel; Where we go..

2. Waarom zijn jullie een blog gestart?

Omdat we grote reisplannen hebben (binnenkort weiden we hier verder over uit) en we jou als lezer op reis graag mee willen nemen in onze avonturen. Je kunt dan natuurlijk een WaarbenJij.nu aanmaken, maar het leek ons veel leuker en leerzamer om een eigen blog te beheren en te schrijven. Ik (Jip) ben werkzaam in de online media en heb dagelijks te maken met bloggers. Sophie houdt erg van schrijven en foto’s maken en delen, vooral als het over reizen, vakanties en weekendjes weg gaat.

3. Wat vinden jullie het leukst aan het bloggen?

We schrijven alles uit eigen ervaring, dat doe je natuurlijk voor een publiek maar het leuke is dat je eigen verhalen weer tot leven komen. Ik heb bijvoorbeeld over Oud & Nieuw vieren in Sydney geschreven. Het is alweer een tijdje geleden dat ik daar ben geweest en het is geweldig om dat weer naar boven te halen en de foto’s en video’s terug te zien. In de loop der tijd creëer je natuurlijk een prachtig onlineboek van onvergetelijke verhalen.

4. Wat is jullie favoriete stad?

Mogen het er twee zijn? En lekker dichtbij? Utrecht en Rotterdam staan bij ons op de gedeelde eerste plaats. Oké, Utrecht als eerste dan, wij hebben elkaar hier namelijk leren kennen en wonen er nu samen. Het is een prachtige stad, alles is op loopafstand en je kunt altijd ergens gezellig een drankje doen. De voordelen van Amsterdam, maar niet de nadelen zeg ik altijd. En waarom Rotterdam? Ik ben er geboren en getogen en Sophie is er door mij ook verliefd op geworden. Het is denk ik de meest ondergewaardeerde stad van Nederland. Laatst heb ik met (Rotterdam-sceptische) vrienden een dagje Rotterdam gedaan en ze zijn helemaal om! Binnenkort schrijf ik een item naar aanleiding van die dag op dit blog. Met de ultieme tips voor een vet dagje (tja en nachtje natuurlijk) uit.

5. Wat voor type reiziger zijn jullie?

Treinreiziger, haha, in Nederland dan. Wij vinden het heerlijk om vrijdagmiddag uit werk de trein te pakken voor een weekendje weg. Het klinkt cliché maar het weekend begint al als we in de trein stappen; wijntje of biertje erbij en wij zijn tevreden.

6. Koffer of backpack?

Ik gebruik mijn backpack zelfs voor een weekendje weg. Ideaal vind ik het omdat je niet zo hoeft te sjouwen. Een backpack zit heel comfortabel, als je hem niet te zwaar bepakt natuurlijk. Sophie is meer van de rolkoffer, maar dat komt omdat ze een zwakke rug heeft. Je hebt backpacks met wieltjes, dat lijkt ons voor het reizen het meest ideaal. Zo kun je afwisselen wanneer dat nodig is.

7. Naar welk land zouden jullie niet meer teruggaan?

Na hard nadenken zouden we het nog steeds niet weten. We hebben met geen enkel land een slechte associatie. Wel zou ik zelf niet zo snel terug gaan naar de (verre) landen waar ik al ben geweest, zoals Australië en Thailand. Simpelweg omdat er nog zoveel nieuwe landen zijn om te ontdekken.

8. Wat is jullie favoriete blogpost?

Deze, de tweede post van Where we go. We vinden het erg leuk om ons op deze manier voor te stellen!

9. Welk boek neem je zeker mee tijdens je volgende reis?

De Lonely Planet. Hoeveel er tegenwoordig ook online beschikbaar is, zoals diverse reisblogs mag deze reizigersbijbel niet missen. Het heeft me al heel vaak geholpen, tot in de kleinste dorpjes in Zuid-Afrika toe.

10. Welke app kun je niet missen?

Peerby, delen is het nieuwe kopen. Op reis kun je toch niet veel meenemen, dus waarom zou je het niet lenen als je ergens bent?

11. Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Reizen door Midden-Amerika voor een lange tijd. Het lijkt ons prachtige landen met mooie culturen. Wie weet kunnen we dit over een tijdje van onze bucketlist afstrepen!

Noem een aantal willekeurige feiten over jezelf

Sophie

 • Stoot zich aan alles
 • Houdt erg van praten, waarover maakt niet zo uit
 • Mag zich bijna meester in de rechten noemen

Jip

 • Heeft al een paar mooie reizen mogen meemaken
 • Heeft weer een Rotterdams accent als ie dronken is
 • Luistert nooit naar de songtekst van muziek

Nieuwe nominaties

Het is moeilijk om reisbloggers te nomineren die in het verleden nog niet zijn genomineerd. Maar hierbij nomineren we Renate van Rondje Italië, Katmaarten van Chopsticks & Trains, Jeannet van Hip op Reis en Floor en David van Dop & Flop de wereld rond! Aan jullie de eer om onderstaande vragen te beantwoorden!

 1. Waarom ben je gestart met bloggen?
 2. Wat is je beste reistip?
 3. Wat neem je absoluut mee?
 4. Wat is je meest bizarre reiservaring?
 5. Door welk ander blog laat je je inspireren?
 6. Wat was je vorige reis?
 7. Waar zou je willen wonen?
 8. Wie zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
 9. Welke drie dingen maken je dag?

We komen jullie antwoorden graag tegen op jullie blog!

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Daphne 14 juni 2015 at 10:01

  Wow wat een mooie site! Via Reismuts.nl kwam ik op jullie site terecht en dacht, even bekijken maar echt top! Gefeliciteerd ook met de nominatie, dik verdiend. Succes met jullie reizen. Blijft verslavend. x Daphne | http://www.foodandflipflops.com

  • Reply Sophie 14 juni 2015 at 10:48

   Dankje Daphne! Wat een compliment 🙂 Binnenkort komen er nog veel meer verhalen over onze komende grote reis 🙂
   Mooie site heb je ook! Eten en reizen, altijd een goede combinatie!

 • Reply Daphne 18 augustus 2015 at 19:18

  Ha die Sophie, eten en reizen, twee lievelingsen inderdaad! Oe heb nu al zin in jullie reisverhalen. Ik blijf gekluisterd aan het scherm. Succes met alles en wie weet tot ooit 🙂

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Oud & Nieuw vieren in Sydney
  Oud & Nieuw vieren in Sydney [video]

  Wanneer je aan het reizen bent in Australië zal sowieso één activiteit op je lijst staan: Oud & Nieuw vieren...

  Sluiten