Cartagena straatjes
Colombia, Reizen, Zuid-Amerika

Eerste week in Colombia: Cartagena en Minca

Zoals je in ons vorige verhaal kon lezen, arriveerden we per zeilboot in de haven van Cartagena. Cartagena was de eerste bestemming in Colombia, waarna we naar het bergdorpje Minca zijn gereisd en de laatste bestemming van Noord Colombia is Palomino. 

Cartagena: kleurrijke bloemen en kleurrijke balkons

Cartagena is een prachtige stad in koloniale stijl, met straten versierd door bloemen en romantische balkons. Er hangt veel sfeer in deze stad en de mensen zijn super vriendelijk. We verbleven in een hostel in de wijk Getsemani. Een lokale wijk met kleurrijke huizen en veel leven op straat, met mensen die op de pleinen hangen en streetfood verkopers. Daarnaast is het een goedkopere wijk om te verblijven en er is genoeg keuze want op elke hoek zit een hotel.

Cartagena

De historische binnenstad omgeven door de oude stadsmuur is meer toeristisch, maar het heeft prachtige straatjes en ontelbaar veel restaurantjes en een aantal leuke rooftop dance clubs. Met de groep van de zeiltocht hebben we hier ons goed vermaakt. Wat verder het leukst is om hier te doen is door het oude gedeelte struinen langs alle levendige parken en balkonrijke straatjes met bebloemde muren. Genieten van de ondergaande zon deden we op de oude stadsmuur met een biertje dat je bij een Colombiaan die rondloopt met koelboxen op wielen kunt kopen.

Zonsondergang Cartagena

Het koelere en groene Minca

Minca ligt op 600 meter hoogte boven Santa Marta in het noorden van Colombia. Het is een klein plaatsje bekend om koffieplantages, waar 10 jaar geleden nog de guerrilla aanwezig was. Nu is het een toeristische plek met restaurantjes en hostels met uitzicht op het bergachtige regenwoud.

Wij verbleven in Casa Loma, waar we in hutten van palmbladeren sliepen en uitzicht hadden op de stad Santa Marta. Als je af wilt koelen kun je naar deze koelere plek. Neem een motortaxi naar de bierbrouwerij Victoria, of hike naar de watervallen langs romantische beekjes. Een plek om te relaxen. Minca uitzicht santa marta

Where we go next..

De eerste week Colombia is goed bevallen. We zien nu al verschil met Centraal-Amerika. Colombia voelt rijker aan. Het is rijk aan allerlei verschillende soorten voedselproducten, zowel bij restaurants als op straat. Daarnaast zijn de mensen heel vriendelijk en is het heel sfeervol. Een perfect laatste land van onze grote reis!

Twee dagen geleden zijn we vertrokken naar Palomino, een plaatsje aan de Caribische kust. Hier verblijven we in het Dreamers hostel en hebben we mijn verjaardag gevierd. We zullen hier nog wat dagen blijven hangen en vervolgens vliegen we naar Medellin. Daar wachten we dan mijn vriendin op, die ons komt bezoeken onze laatste weken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Noortje 2 juni 2016 at 18:11

  Wat een geluksvogel die vriendin!! 🙂

 • Reply Yvonne 6 juni 2016 at 15:20

  Prachtig altijd, die koloniale stadjes en Minca klinkt ook als een fijne plek met dat bergachtige regenwoud en de koffieplantages. Ik zou graag een keer naar Colombia gaan, maar mijn man heeft nog altijd het idee dat het er gevaarlijk is en het niet een handige bestemming is met kinderen… ik denk dat dit wel meevalt als je bepaalde plekken vermijdt en zie vooral een prachtig land dat nog niet zo ontdekt is! Geniet ervan!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Zeilend van Panama naar Colombia via de San Blas
  Zeilend van Panama naar Colombia via de San Blas

  Lang hebben we uitgekeken naar deze trip, zeilend van Panama naar Colombia via de San Blas eilanden, een hoogtepunt van...

  Sluiten