Antigua stad
Guatemala, Midden-Amerika, Reizen

Een week in het prachtige Antigua

In Antigua verbleven we voor het eerst in een Airbnb en dat beviel erg goed. Een relaxte kamer in een kleurrijk huis met een superlieve schoonmaakster elke dag. Je kunt hem vinden onder de naam Casa del sol. Na alle hostels waren we erg blij met weer eens een goede schone keuken waar we elke dag smooties maakten en met groente van de lokale markt ons avondeten voorbereidde. Het huis ligt in een veilige wijk een paar straten van het parque central verwijderd. Een perfecte basis voor onze city trip door Antigua.

Een stad vol met kleuren en bloemen

Antigua is een zeer mooie stad met kleurrijke huisjes en wanden begroeid met kleurrijke bloemen. Dit is ook meteen de meest toeristische plek in Guatemala dus het loopt vol met backpackers en met luidruchtige Amerikaanse stelletjes. Toch kun je met een relaxed gevoel door de stad lopen en je ogen uitkijken naar alle oude ruïnes, half afgebroken gebouwen die ooit prachtige paleizen zijn geweest. Het is een stad vol geschiedenis, voor de geïnteresseerden.

Straat Antigua

De stad wordt omringd door vulkanen, waaronder de actieve vulkaan Fuego. Op het moment dat wij de stad bezochten was de vulkaan zeer actief. Aan het einde van de middag dachten we dat de zon achter de rokende vulkaan hing, waardoor het een rode kleur had. Maar dit bleek gewoon het spuwende lava te zijn. Toen het eenmaal pikkedonker was, zag je de vuurrode lava uit de krater spuwen en in rotsblokken naar beneden rollen. Het meest indrukwekkende natuurverschijnsel dat ik ooit heb gezien.

Lava fuego

Fruitmarkten en salsa dansen

Daarnaast zijn er ontelbaar veel eettentjes, koffietentjes en bars in Antigua te vinden. Het is een bruisende stad waar het feest om 00:00 uur ophoudt, dus je kunt anders dan in Nederland vroeg beginnen. Op de markt aan het uiteinde van de stad aan de westkant vind je alles wat je nodig hebt om te koken en het is er ontzettend goedkoop. Zo bespaar je geld voor een avondje in een bar met live muziek of in de club Las Vibras de la Casbah voor een avond salsa dansen. Wij leerden twee meiden uit Guatemala city kennen die ons die avond meenamen naar die club en ons van wat dansles voorzagen. Daarnaast schroomden ze ook niet om ongeveer elk meisje dat langer dan 2 seconden naar Jip keek, te vertellen dat hij al bezet is dus ik heb echt veel vriendinnen gemaakt die avond.

Fruitmarkt antigua

Het mooie uitzicht vanaf Mirador Cerro de la Cruz

Om een volledig beeld van de stad te hebben, vinden we het altijd leuk om een uitzichtpunt op te zoeken, oftewel een mirador in het Spaans. In Antigua heb je een heel mooi uitzichtpunt genoemd Cerro de la Cruz. Via een lange trap door een dichtbegroeid bos loop je ernaartoe. Je kunt eenmaal boven aangekomen wat te drinken kopen ter verkoeling en genieten van het uitzicht op de stad en de drie vulkanen rondom Antigua inclusief de actieve vulkaan Fuego met zij eeuwige rookpluimpje.

Cerro de la Cruz

Wij kwamen onder andere in Antigua voor het beklimmen van de vulkaan Acatenango. Om jullie te beschrijven hoe die beklimming was, verdient deze activiteit een eigen artikel. Dus in de volgende post lees je hoe dit ons is vergaan. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply De prachtige omgeving van Lanquin en Semuc Champey - Where we go 18 maart 2016 at 03:51

  […] Een week in het prachtige Antigua 4 maart 2016 […]

 • Reply Yvonne 20 mei 2016 at 14:28

  Dit lijkt me echt zo’n plek waar je langer blijft dan gepland… heerlijk al die gekleurde huisjes. Wij hebben AirBNB ook helemaal ontdekt en tot nu toe alleen maar positieve ervaringen.

  • Reply Jip 27 mei 2016 at 17:57

   Ja zeker! Dat deden wij ook. Ook fijn als je op een mooie plek bent om even wat langer te blijven als je lang reist. Airbnb is te gek! Dit was meer een B&B maar soms zit je bij mensen thuis en die laten dan de stad zien, heel leuk!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Knipsel
  Mexico: San Cristóbal, Oaxaca & de Pacifische kust [video]

  In de vorige video waren we gebleven in San Cristóbal de las Casas en vanaf daar nemen wij jullie weer...

  Sluiten