Granada
Midden-Amerika, Nicaragua, Reizen

Een reispauze in Granada

De voorgaande weken waren we veel onderweg geweest. We hebben verschillende plekken bezocht en daardoor ook veel in de bus gezeten. Je kan niet negen maanden lang onafgebroken doorgaan met om de paar dagen reizen en energie hebben om steeds weer enthousiast vanalles te bekijken. Dus toen wij in het mooie maar drukke en luidruchtige Granada bij ons airbnb binnenstapte in een oase van rust, was direct duidelijk dat we wat nachten bij gingen boeken.

El Arca de Noe

Zo heette deze plek die onder andere te vinden is op airbnb. Het is een prachtig oud pand met een romantische binnentuin waar Carlos met zijn familie in woont. Carlos, de gastheer van de airbnb verwelkomde ons met een verkoelend drankje na een lange en hete reisdag vanaf de Corn Islands. Hij nam ons in zijn auto mee op een gratis city tour en liet ons zo de hele stad en omgeving zien en vertelde over de geschiedenis, de politiek en de nog best recente burgeroorlog waar zijn familie veel last van heeft ondervonden.

airbnb arca de noe

Ook nodigde hij ons op vrijdag uit om ’s avonds voor het huis samen te borrelen met zijn geërfde sjieke drankregels. Rum is de nationale drank en de smaakvolle Flor de Cana is de beste variant die je kunt vinden. Dus volgde een gezellige avond met Nica Libres (rum met cola) en zijn we nog met hem op stap gegaan naar de beachclub, I love Weekend. Een erg geslaagde avond.

borrelavond granada

Daarnaast zijn we met Carlos meegeweest naar zijn suikerrietboerderij, een familiebedrijf. Hij gaf ons daar een rondleiding over de enorme velden die uitstrekken tot het meer van Nicaragua.

Vulkaan mombacho

Hij legde uit over de productie van suiker en vertelde wat er nog meer te vinden was op het terrein, zoals deze gezellige brulapen. aap in granada

Als je naar deze stad komt, moet je deze b&b echt niet overslaan. Dit gaf voor ons echt een extra beleving van de stad. Je slaapt in hetzelfde huis als de familie zelf waardoor je een kijkje in een leven van een Nicaraguaanse familie krijgt.

Ook krijg je de lieve kok Marta erbij, die er enorm van houdt als je haar zegt dat de gallo pinto (rijst met bonen) die je elke dag van haar als ontbijt krijgt, zo lekker is.

En dan heb heb je nog de lieve zus van Carlos, die de prachtige schilderijen maakt die aan de muren hangen van de binnenplaats. Een mooie tijd van onze reis.

Kleurrijke kerken in Granada

Granada staat vol met kerken en allemaal in hun eigen pasteltint. Geel, blauw, rood; vanalles komt voorbij. Alle gebouwen en huizen in deze stad zijn in een pasteltint, wat een prachtig beeld geeft. En de straten zijn betegeld met kinderkopjes wat een soort country gevoel geeft.

stad Granada nicaragua

Het is een fijne stad om doorheen te slenteren langs alle mooie gebouwen. En vanaf de kerk La Merced heb je een mooi uitzicht over de daken van Granada waar alle kerktorens bovenuit steken.

uitzicht kerk granada

Dobberen bij het chocolade museum

Nica’s (zo noem je inwoners van Nicaragua)  houden wel enorm van toeteren en herrie maken. Als je boodschappen hebt gedaan bij de levendige markt en vervolgens weer zwetend terug loopt tussen de file van auto’s in 35 graden, ben je wel toe aan wat verkoeling.

markt granada

Gelukkig is daar dan het chocolademuseum. Dit museum heeft een zwembad met een bar waar je voor zes dollar de hele dag kunt afkoelen samen met drie eendjes die er ook rondzwemmen. Rond een uur of vijf kun je het dakterras oplopen om de mooie rode gloed van de zon te zien die over de stad schijnt.

chocolaterie museum in Granada

Het meer van Granada en het uitzicht op de vulkanen

Granada ligt aan een meer, het grootste meer van Midden Amerika. Carlos nodigde ons uit om samen met zijn zoontje te gaan zwemmen in het meer. Ter hoogte van de stad is het meer vervuild, maar een paar kilometer verderop is het meer schoon en kun je veilig zwemmen.

Vanaf dit meer heb je een mooi uitzicht op de vulkanen die op het vulkaneneiland Isla Ometepe staan. Daarnaast zie je de vulkaan Mombacho, die je hieronder op foto kunt zien. Een speciale vulkaan, omdat de top van deze vulkaan tijdens een hele heftige uitbarsting in 1570 eraf is geblazen.

meer van nicaragua

Het mooie hiervan is dat dit geresulteerd heeft in de Isletas. Dit zijn kleine eilandjes in een natuurgebied die zijn gevormd door de rotsblokken van de vulkaan die in het water zijn beland. Met een bootje kun je hierdoorheen varen en speciale kleurige vogels bewonderen. Ook vaar je langs de dikke Amerikaanse vakantiehuizen en villa’s van rijke Nicaraguaanse families die op deze eilanden staan.

Where we go…

Na ruim anderhalve week pakten we onze backpack weer in voor de volgende bestemming. Dat was het vulkaneneiland Isla Ometepe, waar we hoge verwachtingen van hadden vanwege alle verhalen van andere reizigers. Lees in de volgende post of onze verwachtingen zijn waargemaakt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
corn islands
Pre-honeymoontrip naar de Corn Islands

Hoewel ik nog niet ten huwelijk ben gevraagd, ben ik al wel op huwelijksreis geweest. Naar een paradijs, namelijk de Corn...

Sluiten