Mangrove Rio dulce guatemala
Guatemala, Midden-Amerika, Reizen

De mangrovebossen van Oost-Guatemala: Rio Dulce en Livingston

De prachtige route naar het Oosten

Veel mensen slaan Rio Dulce over omdat het vaak niet op de reisroute ligt en de weg ernaartoe nogal heftig is. En al zou ik de route van Lanquin naar Rio Dulce niet aanraden met een zwakke maag, toch is het vanwege de omgeving de moeite waard. Je rijdt namelijk uren lang door de middle of nowhere met een waanzinnig landschap waarna je plotseling in een afgelepen dorpje terecht komt. Dan besef je je dat deze mensen enorm ver van de bewoonde wereld wonen.

route naar Rio dulce

Slapen in de mangrovebossen van Rio Dulce

De groene bergachtige omgeving van Lanquin werd bij aankomst verruild voor de indrukwekkende mangrovebossen van Rio Dulce. Rio Dulce is een rivier in het oosten van Guatemala, die je leidt naar Livingston, een plaats aan de Caraibische kant van Guatemala. Nadat we met de bus aan waren gekomen op het vasteland werden we met een klein bootje opgehaald en naar ons hostel gebracht die op het water gelegen is. Wij verbleven in hostel Kangaroo met een heerlijk terras met uitzicht op alle dikke vakantiehuizen van Amerikanen.

hostel kangaroo Rio Dulce

Er is best veel te doen in deze rustige plek. Je kunt kano’s huren om zelf de mangrovebossen te ontdekken of je gaat in de vroege ochtend met een gids op zoek naar de zeekoeien die hier leven. Er zijn bijzondere watervallen te bezoeken of je kunt gewoon lekker zwemmen in de rivier voor het hostel. Je hebt  wel kans dat je een krokodil tegenkomt,  maar alleen kleintjes hebben we ons laten vertellen..

vogels op rivier Rio dulceGarifuna cultuur in Caribisch Livingston

De volgende dag namen we de boot naar Livingston om de mangrovebossen van dichtbij te bewonderen.

Canyon Rio dulce

Dit boottochtje was het zeker waard. Je vaart tussen de canyon en ziet dan aan beide zijden de hoge met bos begroeide muren vol met vogels zitten. Een mooi gezicht!

canyon Rio dulce

Mensen pakken deze boot als openbaar vervoer om naar Livingston te gaan. Maar ook als je daar niet hoeft te zijn, zoals wij, is het de moeite waard omdat de boottocht zelf al mooi is en je in Livingston in een heel ander gedeelte van Guatemala komt, waar de Garifuna cultuur te zien is.

livingston pelikanen

En je krijgt hier de kans om te proeven van de specialiteiten van de Garifuna keuken, heel anders dan de rest van Guatemala met eeuwige bonen en tortillas. Hierdoor zie je in één dag veel verschillende kanten van Guatemala.

Livingston guatemala

Where we go..

Na Rio Dulce stond er nog een bestemming op het lijstje voordat we Guatemala gingen verlaten. Dit was Tikal. Een hoogtepunt wat betreft de maya ruines op de mayaroute die wij deels hebben gevolgd. De volgende keer lees je hoe dit avontuur was. Wil je meer lezen over de mayaroute? Dat kan hier. En heb je er vragen over? Stel ze gerust

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
poelen bij semuc champey
De prachtige omgeving van Lanquin en Semuc Champey

Na onze tijd in Antigua vertrokken we met de bus naar Lanquin. Een dorpje dat op ongeveer 40 minuten afstand...

Sluiten